A Merkúr hátrálni kezd

Mi van az égen?

Ez évben 4x is lesz benne részünk, ez most a 2. kör. A Merkúr a leggyorsabb bolygó, Ikrek jegy ura, ez évben Levegő jegyből indul majd, és Föld jegybe érkezik.

Ikrek jegyéből hátrál most vissza Bikába. Merkúr szeret itt lenni, Ikrekben, a mentális folyamataink fókuszban, amikor itt, a kommunikációnk másokkal, a gondolataink, gondolatiságunk reflektorfényben….

A Bikába visszahátrálva, a fizikai síkra navigál minket, és az alapokhoz a mostani hátráló időszak. Plusz, erős nyomaték azon, hogy olyan nyomvonalon haladjunk, amely értékrendükkel, saját értékünkkel korrelál, passzol hozzánk, ami olyan, amit vágyunk teremteni itt lent is, érezni, tapintani, látni, kihallani a lenti élményeinkből, tehát az érzékeinkkel konkrétan megtapasztalni szeretnénk.

Ez a hátráló időszak azért különleges, mert a Merkúr mindeközben kapcsolódik a Plutóval, támogató fényszöggel. 3x is, beáll(t) a Merkúr és a Plutó trigonja egzaktan május-júniusban. Tágan pedig végig velünk. Most, mint tudjuk a Plutó is hátrál, tehát olyan gondolati sémáink, mintáink, amelyek nem engedtek tovább, amelyek nem engedtek minket úgy működni, amiben önmagunk lehettünk volna ténylegesen, most azzal, hogy a Merkúr hátrál, és lassít, gondolati síkon, egyben mélyít, a Plutóval együtt, hogy nézzünk a felszín alá, és nagyobb tudatossággal definiáljuk, hol változnánk, változtatnánk. Abban segíthet ez az időszak, hogy megértsük azt, hogy mi az alapvető szükségletünk, s milyen lépések fontosak ahhoz, hogy azt elérjük.

Jótanács erre a retrográd időszakra: ne féljünk a félelmeinktől, használjuk őket (önismeretre). Jellemzően attól félünk, ami már megtörtént velünk. Azt gondoljuk (kiemelem, …. gondoljuk, sokszor tévesen), hogy ugyanaz fog megtörténni velünk újra. Emiatt sokszor ugyanúgy reagálunk adott helyzetre, mint legutóbb, nem korrigálunk, hogy más történjen, ezzel aztán bebizonyjtjuk magunknak, hogy csak ugyanaz tud megtörténni velünk. Ha huzamosabb ideig ebben, akkor ismétlünk, nem fejlődünk, akár évekre befagyaszthatunk egyes életterületeinket. Nem jó.

Mi lenne, ha ebben az évben azért is másként reagálnánk helyzetekre, azokra, amiktől leginkább félünk (ezt most a Skorpió aszcendensem mondatja velem).

A hátráló időszakok mindig az újragondolás, újratervezés, időszakai, jellemzően, lehetnek akadályok, vagy akadályozó tényezők, s amikor akadály előttünk, az azért jó, mert ilyenkor kénytelenek vagyunk lelassulni, és megnézni miért akadtunk meg.

Nekem a januári hátráló Merkúr időszak, pl nagyon kiemelten arról szólt, hogy kényszeresen haladtam volna, s szaladtam volna előre, de ilyenkor van a levegőben ténylegesen valami, ami nem enged minket gyorsan, és arra jutottam, hogy átgondoltam másként, a terveimet, hogy az alapokat kell rendbetenni, amire majd építhetek, de légbe nem lehet építeni, tisztában kell lennünk, mi ad nekünk stabilitást most, elsősorban belsőt, de, ez a hátráló időszak, mivel Bikába hátrál, akár az anyagi stabilitásunkat, a pénzügyeinket is reflektorfénybe hozhatja, akár.

A fentiek általános észrevételek, természetesen a Merkúr most valahol éppen a születési képletedben, Ikrekből Bikába hátrál majd, amely életterületen most neked, az kiemelten fontos, ott lehet erős újrakalibrálás, gondolati akadályozó sémákból való kipördülés, ha megengeded…

Ha érdekel neked hol, keress meg és nézzünk rá. Ha érdekelne egy

folyamat, amiben Jelzed, mit szeretnél elérni, vagy mit lebontani, s mit szeretnél a helyére, elkezdünk nagy erőkkel dolgozni azon, hogy olyan ‘kapcsolatba’ kerülj magaddal, amivel könnyedén megléped majd a vágyott változást…., keress meg és dolgozzunk együtt, a gondolati sémák átkalibrálásán. Részletek itt lenti linken:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s